Loc. Repedea - Poiana cu narcise - Paltinu

Marcaj traseu: Banda galbena

Lungime traseu: 15 km

Durată traseu: 6- 7 ore

Dificultate: Medie, iarna dificil.

Marcajul porneşte de la podul de peste valea Repedea. Coboară pe drumul judeţean cca. 200 m după care ne îndreptam spre creasta dintre valea Repedea şi valea Micluşa. În continuare poteca marcată urcă în serpentine prin poieni cu pitoreşti sălaşuri de vara. Se ajunge în locul numit Prislop de unde poteca ocoleşte prin dreapta Vârful Certina 1184 m, unde întâlnim marcajul triunghi roşu ce vine de pe valea Repedea. În tandem poteca urcă pe creasta dintre Vârfurile Certina şi Vâjii.

Lăsăm în stânga Vârful Vâjii, poteca traversează o pădure de fag aflată în versantul drept al văii Tomnatecul ajungând în poiana din şaua dintre Vârfurile Tomnatecu şi Vâjii. Părăsim marcajul triunghi roşu ce duce la Paltinu şi urcăm în direcţia nord spre Poiana cu narcise lăsând în dreapra văcăriştea din Sehleanu.

Traversăm Poiana cu narcise într-un urcuş uşor intram în pădurea de molid, lăsând în dreapta Vârful Tomnatecul ajungând într-o şa marcată de o cruce. De aici poteca marcată urcă în stânga spre culmea Plaiului unde întâlnim o potecă pastorală ce vine din Capu Grosilor. Trecem pe lângă un izvor, lăsăm în dreapta Vârful Plai, coborâm pe culmea Plaiului pe la stâna din Plai. Poteca coboară în serpentine prin gol de munte şi apoi prin pădure de fag pe direcţia vest la cabana Paltinu.