Şesuri (valea Bistriţei Aurii) –Fântâna Stanchii Dealul Bucaţii Mina Burloaia-Vinişoru

Marcaj traseu: Punct rosu

Lungime traseu: 25 km

Durată traseu: 9-10 ore

Dificultate: Medie, iarna dificil.

De la Şesuri (DN 18) se urmează DF pe valea Şesuri, apoi la dreapta pe valea Mostim şi de la confluenţa cu valea Zâmbroslava, înainte pe valea Fântânele. După cca 9 km, aproape de capătul DF, un drum de tractor urcă în versantul stâng şi la prima ramificaţie, din acesta se desprinde spre stânga prin brădetul tânăr, poteca marcată ce urcă până în Poiana Fântânele.

De aici drumul de tractor ne conduce în poiana Sălăşimuri, apoi coboară prin pădure la Gura Obcinii şi ceva mai încolo ajunge în golul alpin. Drumul de tractor coteşte la dreapta, dă în drumul auto de acces la stâna Muncelaşu şi urcă pe acesta până în culme, unde în şa ajunge în drumul auto ce vine din pasul Prislop (traseul 2.2). Urmează o porţiune comună cu traseul bandă roşie până la cabana Fântâna Stanchii, de unde marcajul punct roşu coteşte la stânga pe drumul auto ce ocoleşte pe la sud Vf. Fântâna Stanchii.

Drumul coboară, ajunge mai jos pe picior şi în punctul în care drumul coboară în dreapta spre valea Bălăsinii, vom continua pe drumul de tractor de pe creastă. Trecem printr-o succesiune de poieni şi din ultima, poteca ocoleşte piciorul prin dreapta, coborând spre stânga spre valea Ţâşlişoara, ajungând pe halda galeriei Dealul Bucăţii. În continuare marcajul urmează drumul auto în aval până la podul din valea Bălăsânei, puţin amonte de clădirile fostei mine Burloaia.